Jump to content

NEOSERVER

Cum instalezi Windows 11 pe un PC incompatibil


V l a d u t
 Share

Recommended Posts

Microsoft a publicat un ghid oficial pentru instalarea Windows 11 pe sisteme pe care aplicația PC Health Check le consider „incompatibile. Chiar dacă una dintre cerințele de sistem necesare pentru noul sistem de operare este prezența unui procesor din generațiile mai noi, care include suport pentru sistemul de securitate TPM 2.0, compania nu va împiedica utilizatorii care cunosc riscurile și limitările să folosească Windows 11.

 

Iată cum poți porni instalarea Windows 11 pe hardware incompatibil:

 • Pasul 1Descarcă Windows 11 -> Pentru instalarea Windows 11 pe un sistem incompatibil este mai întâi necesară realizarea unui stick de instalare sau descărcarea fișierului ISO original.  
  Acest lucru se face accesând pagina de download Windows 11 de pe site-ul Microsoft, unde ai opțiunea Create Windows 11 Installation Media, pentru stick sau Download Windows 11 Disk Image (ISO).
 • Pasul 2Activează instalarea Windows 11 fără TPM ->Pentru a permite instalarea noului sistem de operare fără un procesor compatibil, este necesară realizarea unei noi intrări în registrul sistemului de operare. Această operațiune nu este complicată, însă este recomandată în principal celor care au mai făcut lucruri similare.
  Pentru a accesa
  Registry Editor din Windows 10, poți deschide meniul Start și să scrii Registry Editor în căsuța de căutare. Deschizi această aplicație și navighezi în folder-ele HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup > MoSetup.
  Aici trebuie
  să creezi o nouă intrare: Click dreapta > New > REG_DWORD. Această cheie de registru trebuie să aibă numele AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU și în câmpul Value să includă numărul 1. (poza)
 • Pasul 3 Restart -> Un restart este necesar pentru a salva modificările din registru și pentru a putea porni instalarea Windows 11.
 • Pasul 4 Instalarea propriu-zisă -> Acum, instalarea Windows 11 poate porni de pe stick sau folosind imaginea ISO descărcată. Totul va funcționa exact așa cum trebuie, însă este important de știut că un procesor compatibil cu TPM 1.2 este în continuare necesar.

 

windows-11-2.jpg

 

Sursa: go4it.ro

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
 • Create New...